TEXTIELBAND

Polyesterband, vaak ”Polyester textielband” genoemd, is gemaakt van Polyestervezels.

Er bestaan 3 versies: de hotmeltband, de composietband en de geweven textielband.

Bij de hotmeltband worden de polyestervezels bijeen gehouden door hotmeltlijm. Deze soepele en sterke textielband kan voor kleine en grote , lichte of zware omsnoeringstoepassingen worden ingezet. Hotmeltband is gemakkelijk te hanteren, zonder gevaar zich te kwetsen aan de handen. Daarbij is hij weersbestendig en roest hij niet. Men gebruikt steeds gegalvaniseerde buckles om de band bijeen te houden. Deze heel veel gebruikte textielband wordt meestal in volgende bandbreedtes gebruikt: 13mm, 16mm en 19mm. Afwijkende afmetingen zijn beschikbaar. Neem gerust contact met ons op indien je een speciaal verzoek hebt.
Bij de composietband wordt er een bijkomende plasticcoating aangebracht. De band voelt stijver aan, is gemakkelijk onder een pallet aan te brengen en uitermate geschikt indien men pakketten met scherpe randen wil omsnoeren. De banden worden bijeengehouden met gegalvaniseerde buckles. De meest gebruikte bandbreedtes zijn 13mm, 16mm en 19mm.Afwijkende afmetingen zijn beschikbaar. Neem gerust contact met ons op indien je een speciaal verzoek hebt.

Bij de geweven textielband worden in tegenstelling tot de hotmeltband - of composietband de polyestervezels kruiselings geweven. Na het weefproces wordt de band verder verfijnd met koude lijm. Dat maakt de band zeer sterk. In tegenstelling tot de andere polyester textielbanden wordt hier gebruik gemaakt van gefosfateerde buckles.De meest gebruikte bandbreedtes zijn 13mm, 16mm en 19mm. Afwijkende afmetingen zijn beschikbaar. Neem gerust contact met ons op indien je een speciaal verzoek hebt.